Index Vakbarát Hírportál

Újabb halálos áldozatok, tovább tombol az ítéletidő Nyugat-Európában

2020. október 4., vasárnap 21:05

Tovább nőtt a halálos áldozatok száma Nyugat-Európát elérő ítéletidőben. Az Alpok és az attól délre eső területek, Franciaország, Olaszország, Svájc és Ausztria egyes részeit továbbra is heves viharok, esőzések és áradások sújtják.

Vasárnap Olaszországban hétre emelkedett a halálos áldozatok száma, miután egy észak-olasz partszakaszon öt holttestet találtak. Valószínűleg egy felduzzadt folyó sodorta el őket, és így kerülhetett holttestük a tengerbe. Szerencsére a szombaton eltűntként nyilvántartott személy vasárnapra viszont szerencsésen előkerült.

Északnyugat-Olaszország egyes részein 60 éve nem látott mennyiségű eső esett, és Piemontéban különösen súlyos a helyzet. Északkeleten, Velencében sikeresen vizsgázott első éles bevetésén az a gátrendszer, amelyet a közelmúltban helyeztek üzembe, így a magas vízszint ellenére a Szent Márk tér szárazon maradt.

A francia Riviérán, Nizza környékén több települést elvágott a külvilágtól az ítéletidő. Jean Castex francia kormányfő még szombaton bejelentette, hogy mozgósítják a katonaságot a helyzet kezelése érdekében, miután nyolcan eltűntek.

Ausztriában egy négyéves kisgyerek halt meg, amikor a viharban rázuhant egy fa, Svájcban pedig szombaton le kellett zárni az egyik jelentős autópályát az átfolyó víz miatt.

Rovatok