Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump elhagyja a kórházat

2020. október 5., hétfő 21:04

Twitter folyamában jelentette be hétfő este Donald Trump amerikai elnök, hogy elhagyja a kórházat.

Nagyon jól érzem magam. Ne féljen a Covidtól. Ne engedje, hogy uralja az életét. A vezetésünk alatt rendkívül jó gyógyszereket fejlesztettünk ki és megvan a tudásunk is. Jobban érzem magam, mint húsz éve

– írta hivatalos oldalán az amerikai elnök.

Az elnök október 2-án tudatta a Twitteren, hogy feleségével együtt elkapta a vírust. Már egy nappal korábban karanténba vonult, amikor kiderült, hogy egyik közeli munkatársa, Hope Hicks pozitív tesztet produkált. Mark Meadows kabinetfőnök először azt nyilatkozta, hogy Trump kifejezetten jól van, de később kiderült, hogy állapota az először közöltnél súlyosabb lehet. Orvosa bejelentette, hogy kísérleti szerekkel kezelik. Ez a gyakorlatban annyit jelentett, hogy az általa kapott kezelés nem volt törzskönyvezve.

Az elnök pénteken este került a Walter Reed katonai kórházba. Szombaton Meadows beismerte, hogy az orvosok kezdetben nagyon aggódtak a 74 éves elnökért, amikor leesett a véroxigénszintje, szombatra azonban sokat javult az állapota. A kabinetfőnök arról beszélt, hogy a hivatali teendők átadása egy pillanatra sem került szóba.  Vasárnap este az elnök már kis időre ki is autózott a kórházból, hogy integetve üdvözölje az épület előtt összegyűlt híveit.

Rovatok