Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump már olyan jól van, hogy a második elnökjelölti vitáját tervezi

2020. október 6., kedd 07:41

Donald Trump kicsattan az egészségtől, legalábbis Tim Murtaugh, az elnök újraválasztási kampányának kommunikációs igazgatója erről tájékoztatta az amerikai nemzetet a Fox televízióban hétfőn este. A kampányfőnök szerint az elnök alighogy elhagyta a kórházat, máris tervezi a második elnökjelölti vitáját kihívójával, Joe Biden demokrata párti elnökjelölttel. Az előzetes tervek szerint a második elnökjelölti vita október 15-én lenne, és a floridai Miamiban tartanák meg.

Donald Trump a Walter Reed katonai kórházból egyenesen és a Fehér Házba ment, majd közzétett egy másfél perces videót a Twitteren, melyben azt tanácsolta az amerikaiaknak, hogy legyenek óvatosak, de „mozduljanak ki”, ne féljenek a Covidtól, szerinte nem szabad megengedni, hogy a vírus uralja az életünket. 

Joe Biden azonnal reagált Trump videójára. Mint fogalmazott: azt a mondatot, hogy „ne hagyjuk, hogy a vírus uralja az életünket”, talán annak a 205 ezer családnak kellene mondania, amely elvesztette szeretteit a járványban. Az NBC televízió riporterének nyilatkozva Biden hangsúlyozta: azt remélte, hogy Trump levonja a konzekvenciát „abból, amit átélt”, és a helyes leckét adja tovább az amerikaiaknak, nevezetesen, hogy hordjanak szájmaszkot.

Joe Biden floridai kampányútja előtt Delaware-ban újságíróknak azt hangoztatta, hogy nincsenek ellenvetései az újabb elnökjelölti vitával kapcsolatban.

Ha a tudósok azt mondják, hogy a vita biztonságosan megrendezhető, és lesz lehetőség a szükséges távolság betartására a résztvevők között, akkor részemről rendben van

– mondta a demokrata párti elnökjelölt. 

Rovatok