Index Vakbarát Hírportál

Kómába esése óta először készítettek videofelvételt Alekszej Navalnijjal

2020. október 6., kedd 12:55

A két óra hosszú interjú már önmagában is bizonyítja, hogy  Alekszej Navalnij felépült a mérgezésből, de  a 44 éves orosz ellenzéki maga is megerősítette, hogy sokkal jobban érzi magát. Bár a keze még egy kicsit remeg, és fizikoterápiára kell járnia,  orvosait is meglepte gyógyulásának sebessége. 

Navalnij egy ismert orosz youtubernek mesélt a vele történtekről. Megjegyezte: nem tudja, hogy pontosan hogyan kerülhetett szervezetébe a méreg, de elképzelhető, hogy érintéssel. Augusztus 20-án  lett  rosszul a Tomszk-Moszkva repülőjáraton, és az  út elején még teljesen jól volt, majd állapota olyan hirtelen romlott, hogy azt hitte, meghal – idézte fel.

Meg vagyok róla győződve, hogy az FSZB (az orosz titkosszolgálat) mérgezett meg Putyin elnök utasítására, mert az orosz hatóságok veszélyes tényezőként tekintenek rám a jövő évi parlamenti választások közeledtével.

Az orosz ellenzéki Vlagyimir Putyin egyik legismertebb bírálója, ugyanakkor a Kreml visszautasította vádjait. Tény mindenesetre, hogy a  németországi orvosi vizsgálatok a novicsok típusú hírhedt szovjet harci idegmérget mutatták ki szervezetében. Repülőgépe kényszerleszállása után ugyanis  a berlini Charité klinikára szállították át, mivel hozzátartozói nagyobb biztonságban akarták tudni. 

    

Rovatok