Index Vakbarát Hírportál

Oroszországban is körözést adtak ki Szvetlána Tyihanovszkaja ellen

2020. október 7., szerda 17:15 | aznap frissítve

Körözést adott ki Szvetlána Tyihanovszkaja volt belarusz ellenzéki elnökjelölt ellen szerdán az orosz belügyminisztérium a hasonló belarusz körözés után.

A Tyihanovszkaja államközi, Oroszország területén való köröztetéséről szóló bejegyzés az orosz belügyi tárca honlapján jelent meg. Az indoklásban annyi szerepelt, hogy a politikust a büntető törvénykönyv – egy meg nem nevetett – cikke alapján szándékoznak őrizetbe venni az orosz hatóságok.    

A TASZSZ orosz hírügynökséget a moszkvai belügyminisztérium arról tájékoztatta, hogy Tyihanovszkaja ellen Belarusz adott ki államközi körözést, amely Oroszország területén is érvényes. Moszkva és Minszk több mint két évtizede írt alá megállapodást a kétoldalú Szövetségi Állam létrehozásáról – írja az MTI.    

Tyihanovszkaja a vitatott eredményű augusztus 9-i belarusz elnökválasztást követően elhagyta hazáját. A választási bizottság által közölt hivatalos adatok szerint Alekszandr Lukasenko hivatalban lévő elnök a szavazatok több mint 80, Tyihanovszkaja pedig több mint a 10 százalékát kapta meg.    

Hazájában a volt elnökjelöltet az állambiztonság elleni fellépésre való felhívással vádolták meg.

Rovatok