Index Vakbarát Hírportál

A vírus a karácsonyi vásárokat is megtámadhatja

2020. október 9., péntek 08:49

Bár még pár hónap hátravan karácsonyig, a német sajtó már azt lebegteti, hogy minden karácsonyi vásárt lefújnak. A forralt bor, fenyőillat, mézeskalács és apró díszek, amelyet megfogdos több ezer ember, nem segítik a vírus terjedésének megfékezését. 

Az Agrofórum szemlézte a német proplanta.de híroldal cikkét, miszerint sok helyen töprengenek azon, hogy megtartsák-e a hagyományos karácsonyi vásárokat. Hiszen az év végét is a maszkviselés, távolságtartás és a vírusveszély jellemzi majd. Ráadásul miután egyes régiókban eltérő fertőzési események vannak, nem biztos, hogy jó ötlet lesz idén bejárni a nagyvárosok csodálatos bazárjait. 

Németországban a döntés arról, hogy megtartsák-e az idén a délnyugaton hagyományos karácsonyi vásárokat és miként, az önkormányzatok kezében van. Úgy vélik azonban, hogy ha a fertőzési arány hirtelen megnő, akkor amúgy is az egész országra vonatkozóan döntést kell hozni. Sokan üdvözlik a döntést, de a forralt bor betiltására figyelmeztetnek

– olvasható a cikkben. Hozzátették, hogy néhány német városban már eldöntöttek, hogy az árusító helyeket a megszokottnál jóval távolabb állítsák fel egymástól, de van, ahol a gasztronómiai kínálatot nem engedélyezik.

Így nemcsak ételeket, de italokat, így forralt bort sem árusítanak majd. Utóbbi helyeken igazi veszélyforrásként tekintenek az italok árusítására és a tiltásban látják a megoldást

– fogalmazódott meg. A kérdés egyébként Magyarországon is joggal merülhet majd fel. 

(Borítókép: 2014-es karácsonyi vásár a Bazilikánál. Fotó: Huszti István / Index)

Rovatok