Index Vakbarát Hírportál

Az elnöki vitát törölték, minden más rendezvényt sorra szervez Donald Trump

2020. október 10., szombat 20:20

Noha törölték a két amerikai elnökjelölt, Donald Trump és Joe Biden második, október 15-i vitáját Trump koronavírusos megbetegedésére hivatkozva, az elnök mégis sorra szervezi az eseményeket, amelyeken személyesen teszi tiszteletét.

Szombat este a BBC írt arról, hogy Donald Trump egy újabb eseményt szervezett: 

több száz támogatójának tart beszédet a Fehér Házban.

Ez lesz az első „szereplése”, amióta elkapta a koronavírust, és bár az elnök közölte, hogy gyógyszeres kezelésre már nem szorul, pénteki nyilatkozata szerint még vár az újabb koronavírusteszt eredményére. A BBC azt írja, a szombati összejövetel a Fehér Házban nem kampány-, hanem inkább elnöki esemény.

Donald Trumot október 2-án szállították kórházba, miután kiderült, hogy az elnök és felesége koronatesztje pozitív lett. Három nappal később, hétfőn már ki is engedték, és visszatérhetett a hivatalába. Újabb három nappal később, csütörtökön pedig a Fehér Ház vezető orvosa, Sean Conley adott ki közleményt, miszerint Donald Trump amerikai elnök már teljesen tünetmentes és napok óta láztalan. A Fox televíziónak adott interjúban péntek este Trump elmondta, hogy lezárult a kezelése a vírusellenes remdesivirrel.

Igazán erősnek érzem magam

– fogalmazott.

Rovatok