Index Vakbarát Hírportál

Október végéig még 20 ezren halhatnak bele a koronavírusba az Egyesült Államokban

2020. október 11., vasárnap 14:03

Elkerülhetetlennek tűnik további 20 ezer Covid–19-megbetegedéssel összefüggő halálozás a hónap végéig a fertőzésszámok jelenlegi alakulása alapján – mondta a CNN-nek Tom Frieden, a betegségmegelőző központ, a US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) korábbi igazgatója.

Az Egyesült Államokban pénteken 57 420 új koronavírus-fertőzést jelentettek, ami augusztus óta a legmagasabb napi esetszám. 

Valahányszor figyelmen kívül hagyjuk, minimalizáljuk vagy alábecsüljük ezt a vírust, veszélyeztetjük saját magunkat és mindazokat, akiknek az élete rajtunk múlik 

– fogalmazott Frieden. 

Az Egyesült Államokban már több mint 7 millió ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal a járvány kitörése óta, és 214 370-en haltak bele a fertőzésbe vagy a szövődményeibe a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint. 

Egy nemrég közzétett előrejelzés szerint februárra megduplázódhat, azaz 400 ezerre emelkedhet a koronavírus halálos áldozatainak száma. A Washingtoni Orvosi Egyetem előrejelzése szerint január közepére a napi halálozások száma 23 ezer áldozattal tetőzhet. 

Rovatok