Index Vakbarát Hírportál

Rudakkal, kapákkal támadtak a migránsokat fuvarozó taxisra

2020. október 17., szombat 16:15

A történetet elmesélő taxisofőr asszony beszámolója szerint a Szabadkától pár kilométerre lévő Martonoson 30-40 fő rontott rájuk a sötétben, rudakkal, kapákkal, gumibotokkal felfegyverkezve, és magyarul és szerbül szidalmazták, de tettlegességre nem került sor. 

A taxis a VOICE-nak, a Vajdasági Kutató-elemző Központnak számolt be az esetről. A "faluvédők" azzal fenyegetőztek, hogy ha még egyszer a környékükön látják migránsokat fuvarozni, akkor nem állnak el a veréstől.

A taxisok feljelentést tettek a szabadkai rendőrörsön, de a rendőrök a fuvaros szerint nem mutattak érdeklődést az ügy iránt. 

A taxis nő társának beszámolója szerint amikor már hazafelé tartottak, egy húsz fős migránscsoportra lettek figyelmesek az út szélén, akiket kapával felfegyverzett emberek tereltek. Olyan volt, mint amikor a katonák masíroznak a menetoszlop oldalán - írja a vajdasági magyar hírportál.

Vajdasági Kutató-elemző Központ szerint teljes a káosz a térségben, és az, hogy a polgárok próbálják saját maguk megoldani a helyzetet, arra figyelmezteti a hatóságokat, hogy ideje lenne intézményes formában is tenni valamit.

Rovatok