Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter: Joe Biden tisztázza magát és a fiát, mielőtt újra elkezd Európával foglalkozni

2020. október 17., szombat 21:39

Várható volt, hogy Joe Biden szavaira hamarosan reagál majd a kormány, és ez valóban meg is történt, ráadásul nem is kellett sokat várni. Szijjártó Péter először pénteken egy rövid bejegyzésben reagált a demokrata párti elnökjelölt szavaira, de úgy tűnik, ez kevésnek bizonyult. 

Szombaton egy videót tett közzé, a Facebook-oldalán, amelyben azt mondja, jobb lenne, ha Joe Biden, mielőtt újra elkezd Európával foglalkozni, választ adhatna azokra a kérdésekre, amelyek már régóta lógnak a levegőben. 

Például jó lenne, hogyha választ adna arra a kérdésre, hogy a fia milyen szerepet játszott azokban a korrupciógyanús folyamatokban, amelyek az ukrajnai energetikai szektorban végbementek

– fogalmazott, majd úgy folytatta:

Jó lenne, ha választ adna arra  kérdésre, hogy milyen módon vetette latba a politikai befolyását a fia, és a fia által vezetett vállalat érdekében, ennek a vállalatnak a nyereségessége érdekében. 

Olyan kérdésekre várja a választ továbbá a külügyminiszter, hogy miért helyezett nyomást az ukrán kormányra annak érdekében, hogy menesszék az ukrán főügyészt, vagy hogy miért sikkadt el a nyomozás Biden fia ügyében Ukrajnában. 

Emlékeztetőül, Joe Biden a demokrata párti elnökjelölt a Belarusz Köztársaságot, Lengyelországot és Magyarországot egyaránt totalitárius rendszereknek nevezte a napokban, erről írt az Index is. 

Rovatok