Index Vakbarát Hírportál

A köztereken is kötelező lesz a maszk viselése Csehországban

2020. október 20., kedd 05:59

Roman Prymula egészségügyi miniszter a kormányülés utáni sajtótájékoztatón további szigorításokat jelentett be – adta hírül az MTI.

Szerdától a maszkok viselése a közterületeken, kivéve sportolás közben, és a gépkocsikban is kötelező lesz, kivéve, ha az autóban kizárólag családtagok vannak együtt. Az egészségügyi miniszter azt is elmondta, hogy az országos napilapok egyik napok óta vezető témájáról, a cseh gazdaság esetleges teljes leállításáról a kormány ezen a héten nem fog tárgyalni.

A koronavírus-járvány országszerte gyorsan terjed Csehországban, ahol október eleje óta szükségállapot van érvényben. Zárva vannak az iskolák, a vendéglők, a klubok, és szüneteltetik a kulturális, valamint sportrendezvényeket is. Vasárnap Prágában több ezer ember tüntetett az óvintézkedések ellen. A legfrissebb adatok szerint már 3721 embert kezelnek kórházban, akik közül mintegy 600 állapota súlyos. A halálos áldozatok száma hétfő este meghaladta a másfél ezret. Jelenleg mintegy 104 ezer igazolt aktív fertőzött van Csehországban.

Rovatok