Index Vakbarát Hírportál

Egymillió dollár értékben loptak repülő mókusokat az amerikai vadorzók

2020. október 21., szerda 10:41

A Floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság (FWC) szerdai közlése szerint hét embert vettek őrizetbe repülő mókusok illegális nemzetközi kereskedelme miatt összesen több ezer védett vadállat kicsempészésének vádjával.

A vadorzókat egy tavaly év eleji bejelentés után indított nyomozás eredményeként sikerült elkapni. A vizsgálat során kiderült, hogy alig három év alatt közel 3600 repülő mókust fogtak be a Florida középső részén kihelyezett mintegy tízezer csapdával. A befogott rágcsálók nemzetközi értéke meghaladja az egymillió dollárt (306 millió forint). A védett állatokat az orvvadászoktól átvevő floridai kereskedő dél-koreai vevőkhöz juttatta őket házi kedvencnek – több mint 200 ezer dollárt (átszámítva 61 millió Ft) keresve az üzleten.

Az őrizetbe vett hét embert egyebek között zsarolással, pénzmosással és csalással vádolják, és bűnösnek találtattak védett teknősök és aligátorok kereskedelmében is. Az állatok származásának leplezésére hamis dokumentumokat használtak. Az ügyben további letartóztatások várhatóak.

(Borítókép: Shutterstock)

Rovatok