Index Vakbarát Hírportál

Angela Merkel: Nagyon, nagyon nehéz hónapoknak nézünk elébe

2020. október 26., hétfő 18:23

Az eddig megtett járványvédelmi lépéseket sem tartotta elégségesnek a német kancellár, aki hétfőn egyeztetett pártja, a CDU vezetőségének tagjaival, és a megbeszélésen a koronavírus-járvány is naprenden volt. 

A Bild német laphoz az értekezletről kiszivárgott információk szerint a kancellár arra hívta fel a figyelmet, hogy februárig kerülni kell a nagyobb eseményeket. 

Fegyelem, fegyelem, fegyelem

– hangsúlyozta a német kancellár az ülésen, hogy mire van szükség a járvány leküzdéséhez. Németországban az utóbbi napokban gyors ütemben nőtt a fertőzések száma: szombaton 14714, vasárnap 11176, hétfőn pedig 8685 új esetről számoltak be a német hatóságok. Az esetszámok növekedése miatt a járvány legfőbb gócpontjában, Berlinben, a német hatóságok már egyre kevésbé tudják ellenőrizni azt, hogy a fertőzöttek valóban karanténban maradnak-e, illetve egyre kevésbé tudják feltérképezni a fertőzöttek lehetséges kontaktjait. 

A német kancellár október 30-án, pénteken fog a német tartományok kormányfőivel közös konferenciát tartani. Az eseményen várhatóan újabb, a járvány visszaszorítását célzó korlátozásokat fognak bejelenteni. 

Rovatok