Index Vakbarát Hírportál

Itt az új Covid–19 antigénteszt, megbízható eredményt jelez 15 perc alatt

2020. október 26., hétfő 09:42

A Németországban kifejlesztett NADALR Covid–19 antigénteszt elősegítheti a koronavírus további terjedésének megelőzését és a laboratóriumok terheinek csökkentését.A teszt ugyanis – írja az MTI – bárhol elvégezhető, így akár iskolákban, ápolási otthonokban, kórházakban, vállalatoknál, repülőtereken vagy nagyobb rendezvényeken is használható, és  a mintát nem szükséges laboratóriumba küldeni. Ráadásul  az eredmény alig negyedóra alatt megvan.

Az orvostechnológiai termékeket előállító Nal von Minden GmbH új gyorstesztje már megkapta az európai forgalomba hozatali engedélyt. 

A NADALR Covid–19 antigéntesztet a nagyközönség számára fejlesztettük ki. A termék lehetővé teszi, hogy még több embernél elvégezhető legyen a teszt, ami azt jelenti, hogy a fertőzöttek azonnal azonosíthatók, és így több ember védhető meg a járvány továbbterjedésétől

– hangsúlyozta Roland Meissner, a németországi Moers városában működő cég vezérigazgatója.

Az új tesztet a gyorsaságán kívül az eredményessége is különlegessé teszi. A 99,9 százalékot meghaladja a diagnosztikai specificitása, amely  arról ad információt, hogy a teszt a vizsgált egészséges egyének közül felismeri-e az összes egészséges egyént. Diagnosztikai érzékenysége pedig 97,56 százalékos, ami azt jelzi, hogy a teszt a vizsgált betegek közül mennyire hathatósan ismeri fel az összes beteget.

Rovatok