Index Vakbarát Hírportál

Párkányt is tesztelik koronavírusra a hétvégén

2020. október 29., csütörtök 11:35

Honlapján tette közzé szerdán a Párkányi Városi Hivatal, hogy szombaton és vasárnap ki és hol teszteltetheti le magát a Duna-parti településen - írja az Új Szó. Az önkormányzat utcákra lebontva tájékoztatja a lakosokat a tesztelés eljárásrendjéről, ugyanis a Párkányi Városi Hivatal a járványhelyzet miatt az 2020. október 26-tól a korlátozások visszavonásáig nem fogadja személyesen az ügyfeleket. A hivatal továbbra is üzemel, de a kommunikáció csak telefonos vagy elektronikus formában történik.

Mint azt korábban az Index is megírta, Szlovákiában mindenkit tesztelnek koronavírusra.

A szomszédos országban részleges kijárási tilalmat is bevezettek, amely első körben nyolc napig tart: elvileg éjjel négy órán át lehet szabadon az utcán lenni, de a tapasztalatok szerint egyelőre nem bírságolnak. Étterembe, edzőterembe, fodrászhoz, középiskolába, egyetemre, szórakozni vagy sírt látogatni most senki nem mehet. 

Az Index kérdésére, hogy lesz-e rendkívüli korlátozás a tesztelés ideje alatt, magyar állampolgárok bemehetnek a városba a hétvégén, az önkormányzat munkatársa azt válaszolta:

Szlovákiában jelenleg kijárási tilalom van, tehát városunk egész területén is. A lakosok csak munkába, bevásárolni, tesztre, orvoshoz, kutyát sétáltatni...stb. mehetnek az utcára. Nem tudom mi célból jönne városunkba. Ha csak látogatóba jönne, akkor inkább mellőzze.

Rovatok