Index Vakbarát Hírportál

Putyin együttműködést ajánlott Macronnak a terrorizmus elleni küzdelemben

2020. október 29., csütörtök 16:47

Vlagyimir Putyin megerősítette Moszkva készségét a legszorosabb együttműködésre Párizzsal és más partnerekkel a terrorelhárítás minden területén.

Különösen nagy felháborodást vált ki a (nizzai) templom falai között elkövetett cinikus és kegyetlen támadás. Ismételten meggyőződhettünk arról, hogy a terroristák számára abszolút idegenek az emberi erkölcs fogalmai. Nyilvánvaló, hogy a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelem megköveteli az egész világközösség erőfeszítéseinek valós egyesítését

– idézi az MTI az orosz államfő szavait. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az emberek vallásos érzelmeinek megsértését és a gyilkosságot is „abszolút megengedhetetlennek” nevezte. Kifejezte meggyőződését, hogy Oroszországban már csak a hatályos törvények miatt sem jelenhetne meg egy a Charlie Hebdóhoz hasonlatos kiadvány. Mint mondta, noha a keresztény vallás van túlsúlyban, az országban 20 millió mohamedán él.

Csütörtök délelőtt terrortámadás történt Nizzában, amelyben hárman vesztették életüket. A támadást egy Brahim nevű radikális iszlamista hajtotta végre. 

Rovatok