Index Vakbarát Hírportál

Mindenki sms-t kap a hétvégi tesztelésről Szlovákiában

2020. október 30., péntek 15:51

A szlovák védelmi minisztérium sms-üzenetben bátorítja a lakosságot a hétvégi országos tesztelésen való részvételre – írta meg az Új Szó.

Az üzenet az alábbi lelkesítő szavakon túl hasznos információkat is tartalmaz:

Csatlakozzon azokhoz, akik óvják saját magukat és a hozzátartozóikat. Teszteltesse le magát biztonságosan és ingyenesen a Covid–19-betegségre 2020. október 31-én és november 1-jén, 7:00 és 21:30 között, bárhol az országban. A mintavételi helyek listája megtalálható a www.somzodpovedny.sk weboldalon.

Az üzenetben foglaltak szerint a teszt eredményét az alany 30 percen belül megkapja egy lezárt borítékban, amelyben a fertőzöttsége esetén talál majd egy útmutatót is a teendőkről.

A bumm.sk tájékoztatója szerint még bőven vannak nyitott kérdések az inkább az önkormányzatok által levezényelt teszteléssel kapcsolatban. Önkormányzatoktól érkezett tájékoztatás szerint alig néhány órával a tesztelés kezdete előtt újabb táblázatot kaptak, további feladatokkal.

A jobb tájékozódás és a távolságtartás érdekében több cég, köztük egy dunaszerdahelyi is olyan applikációt fejlesztett, amelyen keresztül élőben, az interneten is követhetik szombaton és vasárnap a tesztre készülők, hányan sorakoznak éppen a kiszemelt állomáson – erről már ismét a ujszo.sk tájékoztatott.

Rovatok