Index Vakbarát Hírportál

Ukrajnában is tombol a vírus: már 8000 felett a napi új fertőzöttek száma

2020. október 30., péntek 17:55

Ukrajnában tegnap 8312 új esetet regisztráltak, így 378 729-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig – újabb napi csúcsot döntve – 173-mal, 7041-re emelkedett. Eddig 155 026-an gyógyultak meg, viszont már 216 662 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel az országban – írta meg az MTI.

A 42 milliós országban a kormány péntekre felülvizsgálta a települések és régiók járványhelyzet szerinti színes besorolását, és 

a legsúlyosabb, vörös zónába tette át egyebek mellett Kárpátalján Ungvárt, Beregszászt és az ungvári járást. Az ország legfertőzöttebb területének számító főváros, Kijev azonban továbbra is a „narancs” besorolásban maradt.

A vörös besorolású helyeken lényegében teljes lezárást kell bevezetni, bezárnak az iskolák, le kell állítani a közösségi közlekedést, és természetesen nem tarthatók tömegrendezvények sem.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján kijelentette, hogy tárcája ellenzi a teljes zárlat bevezetését, főként az ország gazdasági helyzete miatt. Hozzátette ugyanakkor, hogy bizonyos korlátozásokat viszont várhatóan be fognak vezetni az üzleti vállalkozások számára, részletekbe azonban nem bocsátkozott.

Rovatok