Index Vakbarát Hírportál

Elkapta a koronavírust a fővádlott, elnapolták a Charlie Hebdo támadóinak perét

2020. november 1., vasárnap 08:47

Felfüggesztették a 2015 januárjában Franciaországban elkövetett dzsihadista támadások miatt indult pert, mert a fővádlott megfertőződött a koronavírussal – jelentették be francia bírósági források.

A 34 éves Ali Riza Polat pozitív teszteredményét Régis de Jorna törvényszéki elnök közölte. A tárgyalást a további teszteredmények, illetve a vádlottak egészségi állapotának ismeretében folytatják.

Öt éve tizenkét embert gyilkoltak meg és tizenegyet megsebesítettek a Charlie Hebdo szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségében. Agyonlőttek egy rendőrt is, majd egy kóserélelmiszer-boltban túszokat ejtettek, négyet közülük megöltek. Ezzel a támadássorozattal kezdődött a Franciaországot sújtó iszlamista merénylethullám, ami több mint 250 áldozatot követelt.

Az ügyészség szerint Polat központi szerepet játszott a merényletek megszervezésében. Azt feltételezik, hogy ő szerezte be Belgiumból a fegyvereket, és ő tüntette el a nyomokat, amelyek a támadássorozatot végrehajtó hálózatra utalhattak. Terrorista gyilkosságban való bűnrészességgel gyanúsítják, ezért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetik.

A per szeptember 2-án kezdődött.

Rovatok