Index Vakbarát Hírportál

A szlovák kormányfő bejelentette: jön a tesztelés második fordulója

2020. november 3., kedd 17:40

A szlovák kormányfő bejelentette: 3,6 milliót tesztből 38 ezer lett pozitív a hétvégi országos tesztelésen, amelynek hamarosan jön a második fordulója. Mint a miniszterelnök elmondta: azokban a járásokban tartják meg az országos koronavírus-tesztelés második körét, ahol a fertőzöttek aránya az első körben meghaladta a 0,7 százalékot.

A hétfői kormányülést követő sajtótájékoztatón Igor Matovič elmondta: elégedett a tesztelés eredményével, a hétvégi országos szűrésen összesen 3 625 332 antigéntesztet végeztek, amelyből 38 359 volt pozitív. Ez 1,06 százalékos fertőzöttségi arányt jelent – írja az Infostart. A kormányfő megköszönte a tesztelés lebonyolítását, elmondta, hogy a szlovák hadsereg állományának 95 százaléka vett részt az országos szűrés koordinálásában.

A vezérkar adatai szerint a hadsereg 13 500 fős állományából 1200 katona van karanténban

– olvasható a portálon. A szlovák miniszterelnök elmondta, csak azokban a járásokban tartják meg az országos koronavírus-tesztelés második körét, ahol a fertőzöttek aránya az első körben meghaladta a 0,7 százalékot, ez a lakosság 54 százalékát érinti. Pozsonyban és Kassán, valamint az ország 25 járásában nem lesz újabb tesztelés a következő hétvégén. A magyarok lakta déli járásokból egyedül a Dunaszerdahelyi járásban ismétlik meg a szűrést.

Rovatok