Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Az önök fájdalma a mi fájdalmunk

2020. november 3., kedd 09:28 | aznap frissítve

Videóban nyilvánította részvétét Orbán Viktor miniszterelnök Ausztriával a hétfő esti bécsi terrortámadás után. A miniszterelnök azt mondta, megrendülve és feldúltan áll az események előtt. 

Ahogy itt Budapesten mondják, mi sógorok vagyunk, az önökkel szembeni támadás a velünk szembeni támadás. Az önök fájdalma a mi fájdalmunk, az önök kihívásai a mi kihívásaink is. Teljes mellszélességgel állunk Ausztria mellet

– fogalmazott Orbán Viktor a Facebookon közzétett videójában. Sok lelkierőt kíván az áldozatok családjainak és imádkozik értük, és arról is beszélt, hogy Magyarország mindent megtesz azért, hogy közösen megmentsék Európát az olyan támadássorozatoktól, amelyeket az elmúlt napokban kellett elszenvedni.

Az áldozatokért imádkozunk, a családjaiknak sok lelkierőt kívánunk, legyetek biztosak abban, kedves Sebastian, hogy mi mindent megteszünk, hogy sikerüljön elrettenteni a jövőbeli elkövetőket, hogy kézre kerítsétek az elkövetőket, és készen állunk arra, hogy mindent megtegyünk közösen veletek, hogy megmentsük Európát az olyan támadássorozatoktól, amelyeket az elmúlt napokban kellett elszenvedni. 

Végül Ausztriának is sok erőt kívánt a kormányfő. 

Rovatok