Index Vakbarát Hírportál

Kárpátalján is büntetnek, ha nem hordasz maszkot

2020. november 6., péntek 16:19

Pénzbírságot szabnak ki szombattól, ha valaki nem hord maszkot Ukrajnában. Az erről szóló törvényjavaslatot már elfogadta az Ukrán Legfelsőbb Tanács – írja a Karpatalja.ma az Unian portálra hivatkozva. A törvény kimondja, hogy a karantén ideje alatt a középületekben, állami intézményekben, tömegközlekedési eszközökön kötelező a szájat, orrot eltakaró maszkok viselése. A büntetés 170-től 255 hrivnyáig terjed, amit a szabálysértőnek a helyszínen kell megfizetnie.

Ukrajnában az elmúlt 24 órában 9721 koronavírussal fertőzött beteget regisztráltak, már több mint  440 ezer koronavírusos esetet tartanak számon. Eddig 8125 ember életét követelte a járvány. Kárpátalján egy nap alatt 419 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak, 12 fertőzött belehalt a betegség szövődményeibe. Már 400 beteg szorult sürgősségi orvosi ellátásra. Eddig 409 ember lelte halálát a fertőzésben Kárpátalján.

Az ukrán egészségügyi tárca frissítette a koronavírus-fertőzések miatt kockázatosnak minősített országok listáját november 6-án. Magyarország továbbra is vörös besorolásban maradt.  

Rovatok