Index Vakbarát Hírportál

A fertőzöttek száma közelíti a tavaszi tetőzés szintjét Franciaországban

2020. november 12., csütörtök 08:15

A francia kórházakban koronavírus-fertőzéssel kezeltek száma megközelíti a tavaszi tetőzés szintjét, de az intenzív osztályok kevésbé terheltek a jobb betegellátásnak és szervezettségnek köszönhetően – derül ki az egészségügyi minisztérium szerda (október 11.) esti tájékoztatásából.

Szerda este a francia kórházakban 31 946 fertőzöttet ápoltak, ami megközelíti az április 14-i 32 292-es rekordot. A jelentős különbség azonban az első hullámhoz képest, hogy tavasszal a tetőzést megelőző napokban 7200-an voltak lélegeztetőgépre kapcsolva, szerda este azonban csak 4789 volt a súlyos betegek száma.

A járvány második hullámának tetőzését a hét végére várják a szakemberek, ám a tavaszihoz hasonló kórházi betegszám mellett kevesebb súlyos esettel. Ennek több oka is van, például hogy a fertőzötteket hamarabb kiszűrik, az ellátás minősége pedig javult, így rövidebb időre kerülnek az emberek kórházba és kevesebben halnak meg.

A francia miniszterelnök Jean Castex csütörtök este sajtótájékoztatón értékeli majd a járvány miatti korlátozások eddigi eredményeit, de várhatóan a kormány egyelőre nem tervezi a szigorítások enyhítését, illetve a középiskolák bezárást is fontolgatja annak érdekében, hogy a tizennégy és tizennyolc év közötti korosztályban ne kapjon új erőre a járvány. 

Rovatok