Index Vakbarát Hírportál

Sűrű volt Donald Trump programja, 130 ügynök és testőr került karanténba koronavírus miatt

2020. november 14., szombat 08:46

Az amerikai elnök és más magas rangú politikusok biztonságáért felelős szervezet, a Secret Service (USSS) 130 tagja került karanténba pozitív koronavírusteszt miatt vagy azért, mert kapcsolatba került fertőzött személlyel – derül ki a The Washington Post cikkéből.

Ez a 130 ember – írja forrásaira hivatkozva a lap – a USSS elit testőreinek és ügynökeinek a 10 százalékát jelenti, megfertőződésük oka pedig Donald Trump sűrű programja lehetett a november 3-i elnökválasztást felvezető kampányban, a republikánus elnök ugyanis gyors egymásutánban tartott nagygyűlésekkel hangolt a megméretésre.

Pénteken Donald Trump úgy nyilatkozottkormányzata továbbra sem hoz az ország gazdaságának teljes lezárását célzó döntést.

Az Egyesült Államokban csaknem két hete százezer felett jár a 24 óra alatt azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma, csütörtökön 162 429, pénteken 183 527 új esetet regisztráltak az egészségügyi hatóságok. A fertőzöttek összlétszáma 11 millióhoz közelít, a halálos áldozatoké már 249 998-nál jár.

Rovatok