Index Vakbarát Hírportál

Cipruson tüntetnek a korrupció és a koronavírus miatti szigorítások ellen

2020. november 15., vasárnap 08:26

Emberek százai gyűltek össze szombat este a limassoli körzeti igazgatási hivatal előtt. A tüntetés este hat órakor kezdődött, az emberek különböző szlogeneket skandáltak az utcán a korrupció, a maszkok kötelező használata és a járványvédelmi intézkedések megsértésével vádolt embereknek kiszabott 300 eurós bírság ellen is tiltakozva – írja a Cyprus Mail.

A tüntetésre elindult egy csoport Nicosiából, hogy csatlakozzon, azonban azt közölték, hogy a rendőrség katasztrófavédelmi egysége (Mmad) nem engedte be őket a városba. 

A szervezők azt mondták, hogy kint az utcán tiltakoznak

elveszett méltóságukért, őszinte verejtékükért, szüleik küzdelmeiért, gyermekeik jövőjéért.

Továbbá felszólították az embereket, hogy csatlakozzanak a tüntetéshez és egyúttal a korrupció elleni küzdelemhez, amíg azok, akik Ciprust a „Földközi-tenger kanálisává” tették, bíróság elé nem állnak.

A tüntetés este 8 óra körül oszlott fel – ekkor lép életbe a kijárási tilalom Limassolban –, de egyes tüntetők a hírek szerint szemeteseket gyújtottak fel, és petárdákat dobáltak, emiatt a rendőrségnek is be kellett avatkozni. A Cyprus Media Facebook-oldalán azt írják, hogy 15 embert vettek őrizetbe. 

Limassol polgármestere elítélte a zavargásokat. 

Rovatok