Index Vakbarát Hírportál

Franciaországban már tetőzött a járvány

2020. november 16., hétfő 14:58

A naponta feltárt új esetek száma és a pozitív tesztek arányának csökkenése arra utal, hogy Franciaország túl van a koronavírus-járvány tetőzésén – jelentette ki a francia egészségügyi miniszter az MTI szerint. 

Tíz napja csökken a Covid–19-fertőzéssel diagnosztizáltak száma, hasonlóan a pozitív tesztek arányához és a reprodukciós rátához. Visszavettük az ellenőrzést a járvány terjedése felett, és ez jó hír

– mondta Olivier Véran nemrég egy interjúban. 

A miniszter szerint az eredmény annak köszönhető, hogy általános karantént rendeltek el Franciaországban. 

Ugyanakkor azt is hangsúlyozta: A vírust még nem győzték le.

 Egyértelműen korai lenne győzelmet kiáltani és abbahagyni az erőfeszítéseket

– hangsúlyozta Olivier Véran.

A miniszter az interjúban azt is elmondta, csak november végére fog kiderülni az, hogy milyen formában lehet megrendezni az év végi ünnepeket.

Franciaországban a március óta regisztrált esetek száma már megközelítette a 2 milliót, de vasárnap már csak 27 ezer új fertőzöttről számoltak be a hatóságok, az előző napi 32 ezerhez és a tíz nappal ezelőtti több mint 60 ezerhez képest.

Intenzív osztályra 270 beteg került vasárnap, ami az elmúlt három hétben a legalacsonyabb szám, és már ennél több fertőzött esetében szűnt meg a gépi kezelés. Jelenleg összesen 4880-an vannak az intenzív osztályokon.

Rovatok