Index Vakbarát Hírportál

Joe Biden hárommillió jól fizető munkahelyet ígért

2020. november 17., kedd 08:00

Hárommillió „jól fizető" munkahely létrehozását ígérte Joe Biden sajtókonferenciáján, amelyen a gazdaságra vonatkozó terveit fejtette ki – írja az MTI. 

A demokrata párti politikus leszögezte:

az amerikai gazdaságnak azonnali segítségre van szüksége.

Ismételten hangsúlyozta a zöldenergia fontosságát, tisztességesebb adóstruktúrát ígért, és kifejtette: azt szeretné, ha a jövőben a vállalkozások és a gazdag emberek igazságos arányban fizetnének adót.

Bejelentette továbbá, hogy kormányzata nem kötne szerződést olyan vállalatokkal, amelyek nem folytatnak termelést az Egyesült Államokban, országosan 15 dollárra emelné a minimális órabért, és eltörölné a diákhiteleket.

Biden ezenfelül azt kérte a kongresszustól, hogy

fogadjon el újabb gazdaságélénkítő csomagtervet a koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére.

A járványról beszélve hangsúlyozta, hogy az még korántsem érte el csúcspontját, sőt, szerinte a téli hónapokban még rosszabb helyzet várható.

Közölte továbbá azt is, hogy a hatalomátadást bonyolító munkatársainak szükségük van arra, hogy hozzáférjenek a Trump-kormányzat által kidolgozott tervekhez a várható oltóanyagok forgalmazásáról és elosztásáról.

„Ha január 20-ig kell várnunk a tervezéssel, akkor az visszavet bennünket a védekezésben

– mondta, hozzátéve: szerinte a  Trump-kormányzat életeket kockáztat azzal, hogy még nem kezdte meg a hatalomátadás folyamatát.

A sajtókonferencia előtt Biden és alelnökjelöltje, Kamala Harris videókonferencián egyeztetett az amerikai gazdasági élet néhány szereplőjével. A virtuális megbeszélésen mások mellett részt vett Mary Barra, a General Motors elnök-vezérigazgatója, Satya Nadella, a Microsoft elnök-vezérigazgatója és Richard Trumka, a legnagyobb szakszervezeti szövetség, az AFL-CIO elnöke.

Rovatok