Index Vakbarát Hírportál

A republikánusok továbbra is választási csalásról beszélnek

2020. november 19., csütörtök 21:44

Trump ügyvédei sajtótájékoztatójukon fenntartották azt az állítást, mely szerint súlyos választási csalások történtek – írja a Fox News.

A jogászok egyike, Rudy Giuliani – volt New York-i főpolgármester  – a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a demokratáknak

volt egy „központi" tervük és aszerint hajtották végre a választási csalást országszerte.

Giulani szerint mindezt „logikusan következik abból", hogy több tagállamban is incidensek történtek a választások alatt.

Amiről én beszélek Önöknek, az egy óriási választási csalás

– mondta Giuliani.

Az ex-főpolgármester azzal vádolt meg néhány médiumot, hogy „igazságtalanul kezelik" a republikánusok jogi erőfeszítéseit és többször heves szóváltásba keveredett a tőle kérdező riporterekkel. 

Önök hazudnak

– egy alkalommal ezt ismételgette az őt faggató riporter kérdésére válaszolva. 

Giuliani a sajtótájékoztatón elsősorban Pennsylvania, Michigan és Wisconsin államokat érintő esetekről beszélt, ahonnan több visszaélésről is kaptak információt. 

Állítása szerint ezeknél az eseteknél

a választási megfigyelőknek megtiltották, hogy közelről kövessék a szavazatszámlálás folyamatát, a levélszavazatok korrigálásánál nem megfelelően jártak el, valamint a szavazólapokat nem megfelelően kezelték. 

Giuliani azt is elmondta, hogy az eddig benyújtott perkeresetek mellett Arizonában, Virginiában és Új-Mexikóban is fognak még újabbak beadni. 

Nem fogjuk elhúzni az elnökválasztást. Nevetséges, hogy azt mondják ránk: csak azért csináljuk ezt az egészet, hogy az időt húzzuk

– mondta Giuliani riporteri kérdésre válaszolva. 

Jenna Ellis, Trump jogi tanácsadója azzal magyarázta a kézzelfogható bizonyítékok hiányát, hogy e a sajtótájékoztató csupán „egy nyitó esemény" volt és a bizonyítékokat majd a bíróságon fogják beterjeszteni a következő napokban. 

Rovatok