Index Vakbarát Hírportál

Ellenzéki pártok kezdeményezték az operatív törzs meghallgatását a Honvédelmi és Rendészeti Bizottságban

2020. november 25., szerda 13:49

Az ellenzéki pártok kezdeményezték, hogy az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága hallgassa meg a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzset – tájékoztatta a Demokratikus Koalíció (DK) az MTI-t.

A közlemény szerint Vadai Ágnes (DK), Lukács László (Jobbik), valamint Harangozó Tamás (MSZP) közösen kezdeményezték azt, hogy

a testület a jövő héten hallgassa meg az operatív törzset.

A Demokratikus Koalíció közleményében úgy fogalmazott: itt az ideje, hogy az operatív törzs számot adjon az eddigi „hiányos és elégtelen” tájékoztatásával kapcsolatban. 

Miért titkolóznak az ország előtt, miért nem ismertetik a pontos, településre és kerületre bontott járványügyi adatokat az önkormányzatokkal, miért szűnt meg a kontaktkutatás, hogyan lehetséges, hogy nem tudják, mely kórházban hányan haltak meg, és hogyan fordulhattak elő azok az adatközlési hibák, amelyek aláásták a magyar járványügybe vetett bizalmat?

– sorolta kérdéseit az ellenzéki párt.

Hozzátették: bíznak abban, hogy az operatív törzs most nem tudja megtenni azt, hogy „csak gondosan, előre leválogatott kérdésekre válaszol, mert most eljött a válaszok ideje” – fogalmaztak. 

Rovatok