Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus: ismét ezer felett Izraelben az új napi esetszám

2020. november 26., csütörtök 16:06

Szerdára 1070 új fertőzöttet azonosítottak Izraelben 24 óra alatt 60 531 teszt alapján – írja a The Times of Israel. Utoljára október 22-én haladta meg az ezret a napi esetszám, amelyet a szeptemberi országos karantén hatására százas nagyságrendűre sikerült csökkenteni a kilencmillió lakosú országban.

Izrael szeptember 18-án egy hónapra országos karantént jelentett be, bezárta az iskolákat és az egyetemeket, ami sikeresen mérsékelte a fertőzés rohamos terjedését, de megbénította a gazdaság nagy részét.

A növekvő esetszám ellenére az izraeli válságstáb szerda este elfogadta a pénzügyminisztérium és a gazdasági és iparminisztérium kísérleti tervét Izrael 15 bevásárlóközpontjának, szabadtéri piacainak és néhány múzeumnak az újranyitásáról. Továbbá négyről tízre emelték a megengedett vásárlói létszámot az egyes üzletekben.

A plázák múlt pénteken ismét kinyithattak, és legalább december 6-ig nyitva tarthatnak kísérleti jelleggel. A kétméteres távolságtartást és a maszkviselést ott is be kell tartani.

Izraelben eddig 332 420-an fertőződtek meg igazoltan koronavírussal. Jelenleg 9515 aktív fertőzöttet tartanak nyilván.

Rovatok