Index Vakbarát Hírportál

Covid–19: Szerbiában romlik a helyzet, Csehországban javul

2020. november 28., szombat 13:55

Csehországban folyamatosan csökken az újonnan azonosított koronavírus-fertőzések napi száma. Az egészségügyi minisztérium honlapján megjelent legfrissebb statisztikák szerint az utóbbi 24 órában 4458 új esetet regisztráltak, ami 1350-nel kevesebb az egy héttel ezelőtti adatoknál. Mérséklődött a kórházban kezelt betegek és a súlyos esetek száma is.

A kórházakban jelenleg 5048 személyt kezelnek, ami 450-nel kevesebb, mint hétfőn volt.

Ez az azonosított betegek 7 százalékát jelenti. A súlyos esetek száma 743-ra mérséklődött – jelentette az MTI prágai tudósítója. A Covid–19-betegség miatt újabb 75 ember hunyt el, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 7967-re emelkedett. Az aktív betegek száma már 80 ezer fölött van jelenleg Csehországban.

Szerbiában a legtöbb koronavírus-fertőzött 60 év alatti, és aggodalomra ad okot, hogy az utóbbi néhány napban sokkal többen kerültek kórházba, mint ahányan felgyógyultak a betegségből 

– jelentette ki Darija Kisic Tepavcevic, a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb tagja a szerbiai közszolgálati televízió szombati beszámolója szerint - írta a Vajdasag.ma hírportál. A szakember közölte: ha mindenki maszkot viselne, valamint ügyelne a szükséges távolságtartásra, akkor más intézkedésekre nem is lenne szükség. A regisztrált fertőzöttek száma szombatra Szerbiában 7780-nal 155 994-re nőtt, az utóbbi 24 órában 57 fertőzött hunyt el.  

Rovatok