Index Vakbarát Hírportál

Ausztria: ha teljes zárlat nem is lesz, korlátozások igen

2020. november 29., vasárnap 14:58

A koronavírus-járvány miatt elrendelt teljes zárlat után is szigorú korlátozásokkal kell számolni Ausztriában – közölte Sebastian Kurz osztrák kancellár a Kleine Zeitung napilap mai számának adott interjúban, amelyet az MTI szemlézett. A kancellár jelezte: a kormány nem tervez elsietett nyitást.

Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy még heteken, hónapokon át megszorítások mellett kell élnünk. A cél az, hogy december 7-e után óvatos lépésekkel kinyithassanak az iskolák és a kereskedelmi egységek

– mondta Kurz. A kancellár említést tett a jövő héten kezdődő tömeges tesztelésről, aminek az a célja, hogy lokalizálják a tünetmentes megbetegedéseket, és ezek felderítésével megszakítsák a fertőzési láncolatokat. 

A kormányfő cselekvési tervet ígért a jelenleg zárva tartó sípályák megnyitásáról. Hozzáfűzte: a kormány feltett szándéka, hogy belátható időn belül több sportág művelését tegye lehetővé az emberek számára, különösen ha szabadtéri és egyéni sporttevékenységről van szó.

Ausztriában november 17. óta van érvényben a 24 órás kijárási korlátozás, amelynek értelmében az iskolák, üzletek, éttermek, kulturális és szabadidős létesítmények zárva tartanak, csak az alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok és a gyógyszertárak lehetnek nyitva, mindez előreláthatóan december 6-ig tart.

Rovatok