Index Vakbarát Hírportál

Covid19: Belgiumban januártól olthatnak

2020. december 2., szerda 21:33

Belgium készen áll arra, ha biztonságos vakcina áll rendelkezésre, hogy akár már január ötödikén megkezdje a lakosság beoltását — közölte Alexander De Croo belga miniszterelnök a Le Soir című francia nyelvű belga napilap beszámolója szerint. 

Lapértesülés szerint  a kormányközi egyeztetésen Elio Di Rupo, az ország francia nyelvű régiójának, Vallóniának a miniszterelnöke közölte, hogy az első szakaszban a lakosságnak csak nagyon kis csoportja kaphat oltást, köztük minden bizonnyal a kórházak egészségügyi dolgozói. A teljes lakosság oltása még nagyon sokáig várat magára, ezért mindenkinek türelmesnek kell lennie — figyelmeztetett.

A kórházakban ápoltak száma több mint négy hét után szerdán négyezer alá csökkent, jelenleg 3707-en szorulnak kórházi ápolásra, közülük 854-et intenzív ellátásban részesítenek. Ez 46-tal kevesebb a kedden közölt adatoknál —  írta a távirati iroda. 

A héten átlagosan naponta 2305 új koronafertőzést azonosítottak az országban, amit 29 százalékkal marad el a megelőző hét adataitól.

A járvány kezdete óta 579 212 megerősített fertőzéses esetet jegyeztek fel az országban. A héten naponta átlagosan 123 ember halt meg a fertőzés okozta szövődmények miatt, ez az adat 25,8 százalékkal marad el az egy héttel korábban feljegyzettektől.

Rovatok