Index Vakbarát Hírportál

Rasszista módon parodizálták Obamát egy orosz tévéműsorban

2020. december 2., szerda 20:18

A Kreml-közeli NTV televízió késő esti műsorában megszólaltatták Barack Obama volt amerikai elnököt. Azaz egy, az arcát feketére mázoló, „genszterrappernek” öltöző, nyakában tonnás fuxot viselő, az afroamerikaiakról elterjedt lehető legtöbb sztereotípiát bevető, Obamát kifigurázni igyekvő színésznőt. 

A műsorvezető, Tigran Keoszajan azzal indít, hogy „kapcsoljuk az amerikai történelem sötét oldalát, Barack Obamát”. A Obamát kifordítottan megszemélyesítő színésznő sztereotipikusan elkezd rappelni, majd azt skandálja, hogy „Black Lives Matter".

Erre a műsorvezető azt reagálja, hogy

Oroszországban nincs rasszizmus, maximum összetévesztenék az ál-Obamát a cigányokkal. 

Keoszajan felhozza Obama legutóbbi könyvét, mire az álelnök elmondja, hogy nagyon büszke rá, mert ő az első a rokonságában, aki tud írni. 

A jelenet megosztja az orosz netezőket. Volt, aki felháborodásának adott hangot, de akadt olyan is, aki szerint vicces műsort csináltak.

Alekszej Navalnij ellenzéki politikus is élesen bírálta a paródiát, Twitter-bejegyzésében emlékeztetett, hogy Keoszjan és társírója (aki nem mellesleg a felesége) egy epizóddal mintegy 5 millió rubelt (csaknem 20 millió forintot) keres. Lányukat pedig New Yorkba küldték tanulni.  

Rovatok