Index Vakbarát Hírportál

Úgy volt, hogy biztonságos lesz a swingerkonferencia, 41-en elkapták a koronavírust

2020. december 2., szerda 13:16

Arra kérik az összes résztvevőt, hogy teszteltessék magukat, és vegyenek részt a kontaktkutatásban is, miután egy négynapos New Orleans-i swingerkonferencia után 41 résztvevőt diagnosztizáltak koronavírussal. 

Bár a legtöbb esetben az emberek tünetmentesek vagy csak gyenge tüneteket tapasztalnak, legalább ketten van köztük, akik nehezebben élik meg a fertőzést, az NBC cikke szerint „küzdenek“.

Fogalmunk sincs, hány embert teszteltek az esemény után, és arról sem, ha valaki pozitív eredményt kapott, mert nekünk nem jelezték. Az is lehet, hogy van még több fertőzött is, csak nincsenek tüneteik, úgyhogy nem teszteltették magukat

– magyarázta Bob Hannaford, a rendezvényszervező cég tulajdonosa. Hozzátette, hogy a résztvevőknek karszalagokat is adtak, így akik ott voltak, jelezhették, hogy van-e antitest a szervezetükben. Egy másik karszalagon az szerepelt, kinek mikor volt utoljára negatív teszteredménye.

Az NBC az üggyel kapcsolatban megkereste a város vezetését is, amely arról tájékoztatott, hogy nem adott engedélyt az esemény megtartására.

Rovatok