Index Vakbarát Hírportál

Tovább szigorították a távolságtartási szabályokat Szöulban

2020. december 6., vasárnap 09:47 | aznap frissítve

Szombaton a dél-koreai egészségügyi hatóságok 631 új esetet jegyeztek fel, ami rekordnak számít a járvány első, februári-március eleji csúcsidőszakához képest is. Az országban még soha nem volt ilyen sok aktív – 7873 – koronavírusos megbetegedés, és egyre nagyobb aggodalmat kelt az elérhető szabad kórházi ágyak számának csökkenése.

Szöulban szombaton szigorú kijárási tilalmat vezettek be, és elrendelték a legtöbb üzlet bezárását két hétre. Vasárnap bejelentették, hogy ötvenben maximálják az összejövetelek létszámát, és korlátozzák a résztvevők számát a vallási rendezvényeken és az iskolai tanórákon is. Az új szigorítások legalább december végéig hatályban maradnak – írta meg az MTI.

Az egészségügyi minisztérium november végén – miután napokon keresztül 300 felett volt az újonnan regisztrált fertőzöttek száma – jelezte, hogy az országban berobbant a járvány harmadik hulláma. Akkor bezárták az éjszakai szórakozóhelyeket, korlátozták a vallási összejövetelek létszámát és az éttermek működését, de ezek az intézkedések nem bizonyultak elégségesnek a járvány megfékezésére. Dél-Koreában 37 546 koronavírus-fertőzöttet tartanak számon, és a járvány miatt 545 ember halt meg.

Rovatok