Index Vakbarát Hírportál

A részleges zárás sem segített, Merkel tovább szigorítana

2020. december 8., kedd 07:24 | aznap frissítve

Angela Merkel szerint rendkívül komoly a járványhelyzet Németországban, az új fertőződések száma túlságosan magasan stabilizálódott, a több mint egy hónapos részleges zárás sem segített, ezért tovább kell szigorítani a szabályokon – közölte az MTI.

A kancellár szerint Bajorország a követendő példa, ahol szerdától január 5-ig tovább szigorítanak, hogy ezzel is csökkentsék az érintkezést az emberek között, ezzel együtt a fertőzésveszélyt is. A korlátozások között szerepel, hogy mindenki csak a legszükségesebb esetben hagyhatja el az otthonát – ha például dolgozni, bevásárolni megy, vagy testmozgás céljából.

Merkel gyors döntést sürget a többi tartományban is, és azt akarja elérni, hogy csaknem teljes körű zárlatot rendeljenek el karácsony után, december 27-től január 3-ig, vagy akár január 10-ig. Emellett a tanítási szünetet is egy héttel meghosszabbítaná, január 11-ig.

A hétfői adatok szerint az utóbbi 24 órában 12 332 ember fertőződött meg Németországban, és egy nap alatt 147-en haltak meg koronavírusban, összesen pedig 1 183 654-en betegedtek meg és 18 919-en hunytak el a járvány következtében.

A többi országról

Rovatok