Index Vakbarát Hírportál

Kutyajó galéria II. Erzsébet ebeiről

2020. december 8., kedd 12:42

Nincs még egy olyan kutyafajta az Egyesült Királyságban, ami akkora szeretetnek örvend, mint a corgi. Az előkelő helyezést a brit szívekben II. Erzsébet királynőnek köszönheti a fajta, hiszen a királynő több mint 80 éve tartja a fajta példányait maga mellett a Buckingham-palotában. 

1952 óta több mint 30 corgi élt a most 94 éves királynő mellett. Mostanra már csupán egy dorgi maradt mellette, Candy. A szó nem elírás, hanem egy, a királyi család által véletlenül tenyésztett fajtát jelez. Történt ugyanis még 1971-ben, hogy a királynő corgija túl szoros barátságot kötött Margaret hercegnő tacskójával, ebből a románcból született meg hat apró dorgi. Ennek az alomnak egyik utolsó leszármazottja pusztult el az elmúlt napokban, Vulcan. Várhatóan őt is a királyi család állattemetőjében helyezik végső nyugalomra. 

Bár korábban szinte azonnal pótolta egyik eltávozott kedvencét Erzsébet királynő, ezt a hagyományt már évek óta nem gyakorolja. Sajtóértesülések szerint nem szeretné, hogy a szeretett négylábúak túlélnék őt, mert attól tart, hogy nem lenne, aki hozzá hasonló figyelemmel gondoskodna az állatokról.  

Érdekesség, hogy a családban csupán egy embernél fordult meg kedvencként ez a kutyafajta. Peter Phillips, Erzsébet királynő unokája vett magához egyet. Károly herceg a labradorok mellett tette le voksát, míg Vilmosék a cocker spánielre esküsznek. 

Rovatok