Index Vakbarát Hírportál

Ukrajnában továbbra is emelkedik a fertőzöttek száma

2020. december 8., kedd 15:22

Keddre Ukrajnában az előző napi, kevesebb mint kilencezerről megint csaknem 11 ezerre emelkedett a regisztrált új betegek száma, viszont ismét többen gyógyultak meg, mint ahányan elkapták a vírust.

A hivatalos adatok alapján az azonosított fertőzöttek száma az elmúlt napon regisztrált 10 811 esettel 832 758-ra nőtt. Az elhunytak száma 195 áldozattal 13 928-ra emelkedett. A múlt héten három napon is előfordult, hogy 

az aktív betegek száma csökkent, vasárnap azonban ismét nőtt.

A fővárosban, Kijevben azonban továbbra sem javul a helyzet, innen jelentik a legtöbb új aktív fertőzöttet.  Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint Kijevben most is 1475-tel nőtt az igazolt fertőzöttek száma, és velük eddig már csaknem elérte a 83 ezret, az elhunytaké pedig 23-mal 1464-re emelkedett.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján arról beszélt, hogy tárcája kidolgozta a lakosság koronavírus elleni beoltásának ütemtervét, és meghatározta az elsőként beoltandó csoportokat. Ezekbe az egészségügyi alkalmazottak, pedagógusok, rendőrök, a krónikus betegek és a hatvanévesnél idősebbek tartoznak majd − olvasható az UNIAN hírügynökség oldalán.

A miniszter továbbá elmondta, hogy várakozásaik szerint Ukrajna a jövő év első felében – az első negyedév végén vagy a második negyedév elején – kap

nyolcmillió dózis oltóanyagot

a COVAX nevű finanszírozási alapon keresztül, amelyet az Egészségügyi Világszervezet hozott létre a koronavírus elleni védőoltásokhoz való méltányos hozzáférés biztosítására.

Rovatok