Index Vakbarát Hírportál

Horvátországban szigorítás, Szlovéniában enyhítés jöhet

2020. december 9., szerda 14:10

Újabb szigorításokat jelentettek be Horvátországban szerdán a koronavírus-járvány terjedése miatt. A belügyminiszter, Davor Božinović elmondta, hogy a rendelkezés, miszerint korlátozzák az üzletek látogatóinak számát, szombattól lép hatályba. A szigorítás előreláthatólag január 10-ig lesz érvényben. 

Az üzletekben 2000 négyzetméterig 16, afölött pedig, 20 négyzetméterre juthat egy vásárló.

Az elmúlt 24 órában Horvátországban 4520 új fertőzöttet azonosítottak, így a járvány kezdete óta a fertőződöttek száma közel jár a 160 ezerhez, a halálos áldozatok száma 2367-re emelkedett. Kórházban 2703 beteget ápolnak, közülük 280-an vannak lélegeztetőgépen.

Szlovéniában enyhíthetnek a szabályokon

Szlovéniában szerdán döntenek a másfél hónapja tartó zárlat egyes részeinek feloldásáról, vagy meghosszabbításáról. Az országban egy nap alatt 2139 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel 90 075-re nőtt a koronavírusos betegek száma. Az MTI beszámolója szerint Szlovéniában a múlt csütörtökön fogadták el azt az ütemtervet, amely szerint enyhítenek majd a korlátozásokon.

Első körben részben újraindítanák a közösségi közlekedést, kinyitnák a múzeumokat, a könyvtárakat, a galériákat, a fodrász- és szépségszalonokat.

Rovatok