Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Megvédtük a magyarok pénzét

2020. december 10., csütörtök 20:12 | aznap frissítve

„Azt hiszem, hogy megvolt az utolsó kör is a magyar delegáció termeiben, összejöttek azok a miniszterelnökök, akik a végső döntést meghozták és lefutottuk az utolsó kört is, megvan a megegyezés, pillanatokon belül be is jelentik” – újabb videó került ki Orbán Viktor Facebook -oldalára pillanatokkal azt megelőzően, hogy kijöttek hírek, hogy megállapodás született Brüsszelben, és megkezdődhet a költségvetés és a helyreállítási alap alkalmazása és a gazdaság újjáépítése. 

Győzött a józan ész. Megvédtük a magyarok pénzét!

Győzött a józan ész. Megvédtük a magyarok pénzét!

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. december 10., csütörtök

A miniszterelnök arról beszél, hogy „mindenki az utolsó lapját is kijátszotta, minden tétet megtett, az ítélet megszületett. Győztünk, mert nehéz időkben, mint a járvány, mint a gazdasági válság, nincs idő arra, hogy most folytassunk le olyan politikai, ideológiai vitákat amelyek hátráltatnak bennünket a cselekvéseben. Győzött a józan ész, mert Európa egységét sikerült megőrizni.”

Hangsúlyozta: ugyanakkor mindnyájan tudatában vagyunk annak, hogy most csak egy szakasz zárult le, vannak az asztalon olyan javaslatok, amelyek nem fognak tetszeni számos tagállamnak, például nekünk, magyaroknak sem, ide értve a migrációt, vagy éppen a családellenes intézkedéseket.

Lesz még baj bőven, de ma három dolgot mindenképpen elértünk: 

Szép esténk volt, lehet behűteni a pezsgőt! – mondta Orbán Viktor a videó végén. 

Friss - Orbán a megállapodás után is posztolt!!

A videóban arról beszél, hogy Magyarország érdekeit megvédtük, a partraszállás sikerült. 

Íme:

Magyarország érdekeit megvédtük, a partraszállás sikerült!

Magyarország érdekeit megvédtük, a partraszállás sikerült!

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. december 10., csütörtök

Varga Judit: Győztünk!

A jó harcot megharcoltuk, a pályát végig futottuk, a hitünket megtartottuk. És győztünk! A haza minden előtt – ezt már az igazságügyi miniszter posztolta a brüsszeli események vonatkozásában a közösségi oldalára. Varga Judit azt írta: „Magyarország és Lengyelország kellett ahhoz, hogy Európa elfogadja: nem az ideológia szembenállás, hanem az emberek élete a fontosabb!”

A jó harcot megharcoltuk, a pályát végig futottuk, a hitünket megtartottuk. És győztünk! A haza minden előtt. ***...

Közzétette: Varga Judit – 2020. december 10., csütörtök

Mikor lesz ebből pénz?

1800 milliárdos kérdés volt, hogy Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki elálljon a EU-költségvetést blokkolni tervezett vétótól. Az összeg mintegy 40 százalékát teszi ki a gazdaságok újraindítására életre hívott mentőalap. Megnéztük, milyen úton és milyen sebességgel lehet hozzájutni az áhított forráshoz.

Rovatok