Index Vakbarát Hírportál

Horvátországban és Szlovéniában is nőtt a kórházban ápoltak száma

2020. december 11., péntek 18:45

Szlovéniában és Horvátországban is nőtt a koronavírus-fertőzés miatt kórházi kezelésre szoruló betegek, valamint az intenzív osztályokon kezelt betegek száma is – derült ki a válságstábok pénteki közleményéből.

Az MTI beszámolója szerint Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint szerdán csaknem kétezer új beteggel összesen 93 734-re nőtt a fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 49 beteg, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 1998-ra emelkedett. A diagnosztizált betegek közül 1268-an vannak kórházban, 196-an intenzív osztályon. A szlovén kormány szombaton tárgyal az egészségügyi intézmények vezetőivel és a gazdasági ágazat képviselőivel, majd csak ezután dönt a másfél hónapja tartó korlátozások meghosszabbításáról vagy enyhítéséről.

Horvátországban is sok a fertőzött, ezért továbbra is zárva maradnak az éttermek és a kávézók, a magánjellegű rendezvényeken legfeljebb tízen vehetnek részt. Az elmúlt egy napban 4396 új beteget azonosítottak az országban, így összesen a fertőzöttek száma elérte a 168 338-at. Meghalt 64 koronavírusos beteg, így 2484-re nőtt a halálos áldozatok száma. Kórházban 2802 beteget ápolnak, közülük 304-en vannak lélegeztetőgépen.

Rovatok