Index Vakbarát Hírportál

Több mint ötven diákot raboltak el Nigériában

2020. december 13., vasárnap 07:38

Az észak-nigériai Katsina állambeli Kankara bentlakásos főiskolájából ötvennégy diáknak veszett nyoma – közölte az Arise helyi televízió szombaton. Az MTI az iskola egyik dolgozóját idézi:

Az iskolában 884 diák volt, ismételt ellenőrzéseket követően megállapítást nyert, hogy 54-en nyomtalanul eltűntek.

Mint írják, december 11-én este fegyveres támadók hatoltak be a tanintézet területére, s nyitottak tüzet, amikor a diákok már aludtak. A támadást 48 órával azt követően hajtották végre, hogy Muhammadu Buhari nigériai elnök látogatást tett szülővárosában, a szintén Katsina államban található Daurában. Gambo Isah, a biztonsági erők szóvivője szerint nagyszabású mentőakciót indított a gyerekek kiszabadítása érdekében a nigériai rendőrség, hadsereg és légierő.

Rendőrségi alakulatok követték az elkövetőket, sikerült kétszáz diákot kimenekíteni

– mondta. Hozzátette: a kormány mindent megtesz a diákok kiszabadításáért. Egyben azonnali hatállyal elrendelte a bentlakásos iskolák ideiglenes bezárását az állam területén – jelentette ki Aminu Bello Masari, Katsina kormányzója szombaton. Az első nyomozati eredmények szerint feltehetőleg emberrablókról van szó, akik váltságdíjat akarnak kicsikarni. Hasonló atrocitásokat azonban a Boko Haram iszlamista terrorszervezet is elkövetett már a múltban.

Rovatok