Index Vakbarát Hírportál

Zendülés az iPhone-gyárban

2020. december 14., hétfő 11:06

Az indiai rendőrség legalább 132 alkalmazottat vett őrizetbe egy iPhone-gyárban történt rendbontások miatt − írta hétfőn a Hindu című lap.

A szombaton kezdődő rendbontások vasárnap is folytatódtak a Wistron Corporation tajvani vállalat ottani leánycégénél, ahol iPhone típusú mobiltelefonokat gyártanak.

Az alkalmazottak elégedetlenek voltak a fizetésükkel, ezért megrongálták az üzem helyiségeit, gépkocsikat borítottak és gyújtottak fel. A gyár közlése szerint sok számítógépes eszközt és más vagyontárgyat eltulajdonítottak, a vállalatnak okozott kár több mint 13 és fél millió dollárra rúg.

Az MTI beszámolója szerint a hatóságok keresik a rendbontások főkolomposait. A karnátakai kormány kijelentette, hogy a vandál cselekedetek és lopások tetteseit felelősségre fogják vonni. Az amerikai Apple cég központja közölte, hogy alaposan kivizsgálja az indiai gyárban történteket, szakembereket és könyvvizsgálókat küldött a helyszínre. Szakértők szerint a történtek nem lesznek hatással az indiai iPhone-gyártásra.

A Wistron indiai gyára mintegy hatvan kilométerre van Karnátaka fővárosától, Bengalurutól (Bangalor), az üzemben iPhone SE és iPhone 7 telefonokat, illetve más informatikai termékeket is gyártanak.

Rovatok