Index Vakbarát Hírportál

Putyin akkor oltatja be magát, amikor a vakcinát az ő korosztályának is javasolják

2020. december 17., csütörtök 12:50

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy akkor fogja beoltatni magát a koronavírus ellen, ha a fertőzés elleni vakcinát a szakemberek az ő korosztályának is javasolják. Az orosz elnök 68 éves.

A hozzám hasonlókhoz még nem jutottak el a vakcinák, de feltétlenül beoltatom magamat, amint ez lehetővé válik. Nem látom okát annak, hogy miért ne oltassam be magam

– mondta Putyin a csütörtökön megtartott éves sajtótájékoztatóján, hozzátéve: biztonságosnak és hatékonynak véli az orosz vakcinát. Elismerte továbbá, hogy Oroszországnak nincs elegendő üzeme és felszerelése az oltóanyag gyártásához, de azt ígérte, hogy a kapacitás növekedni fog.

Közben Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere bejelentette, hogy hétfőtől a korábban megnevezett munkakörök mellett az ipari és a közlekedési alkalmazottakat, valamint a média munkatársait is oltani kezdik az új típusú koronavírus ellen vakcinával Moszkvában.

Moszkva a világ első városa, amely megkezdte a vakcinációt, amelynek lehetőségét a lakosság olyan csoportjai előtt nyitottuk meg, mint az oktatás, az egészségügy, a kultúra, a kereskedelem és a szolgáltatóipar alkalmazottjai

– mondta a polgármester. Az orosz fővárosban jelenleg 70 oltópont működik, ahol eddig mintegy 15 ezren kapták meg a védőoltást.
   

Rovatok