Index Vakbarát Hírportál

Ausztráloknak tilos Sydney-be utazniuk

2020. december 20., vasárnap 16:13 | aznap frissítve

Mintegy hetven koronavírusgóc miatt utazási tilalmat rendeltek el vasárnap Sydney-be Ausztrália többi államából és területéről. Az Ausztráliai Fővárosi Terület – ahol a főváros, Canberra található – felszólította a lakosait, hogy ne utazzanak az ország legnépszerűbb, ötmilliós városába, ellenkező esetben két hét karanténnal kell számolniuk. Victoria és Queensland állam, valamint az Északi Terület hétfőtől tiltotta meg a beutazást a Sydney-ből érkezőknek. A queenslandi rendőrség visszaállítja a Sydney-t is magában foglaló Új-Dél-Wales állammal közös határán a közúti ellenőrző pontokat – írta a Reutersra hivatkozva az MTI.  

Karácsony előtt szigorú karanténba helyeztek mintegy negyedmillió embert Sydney északi tengerpartján, ahol a járvány terjed. 

Gladys Berejiklian, Új-Dél-Wales miniszterelnöke közölte, hogy Sydney többi részén is korlátozzák a gyülekezést, és maszkviselésre szólította fel a sydney-i agglomeráció lakóit. E hétig Ausztráliában nem terjedt a vírus, a legtöbb korlátozást feloldották karácsony előtt.

Ausztráliában eddig 28 ezer embert fertőzött meg koronavírussal, és 908-an haltak meg a betegségben. A sydney-i vírus eredete ismeretlen, a géntesztek amerikai vírustörzsre engednek következtetni.

Rovatok