Index Vakbarát Hírportál

Kényszerleszállás koronavírusos halál miatt

2020. december 20., vasárnap 10:42

Kényszerleszállást kellett végrehajtania az amerikai United Airlines egyik kétszáz utast szállító járatának, mert egy férfi rosszul lett, majd nem sokkal később elhunyt az őt kórházba szállító mentőben. Nagyon valószínű, hogy a szerencsétlenül járt férfi koronavírus-fertőzött volt, így akár valamennyi utastársát megfertőzhette a repülőgépen – adta hírül a TMZ.

A gép a floridai Orlandóból Los Angelesbe tartott, amikor többeknek feltűnt, hogy az egyik utastársuk rendkívül rosszul érzi magát. A férfi úszott az izzadságban, miközben a hideg rázta. Az állapota folyamatosan romlott, ezért döntött úgy a gép kapitánya, hogy kényszerleszállásba kezd, le is tette a repülőt New Orleansban. A kiérkező mentők sem tudtak segíteni a férfin, aki a kórházba szállítása közben elhunyt a mentőautóban.

Az utas megerősítette, hogy nem volt pozitív koronavírustesztje, és azt állította, nincsenek Covidra utaló tünetei. Mint utóbb kiderült, nem mondott igazat

– mondta a United Airlines szóvivője. Beszámolt róla, hogy az elhunyt felesége szerint férjének erősen koronavírus-fertőzésre utaló tünetei voltak, mert többek között az ízlelését és a szaglását is elvesztette. Ennek hallatán a légitársaság elkezdte az utasokat felkeresni, és értesítették az amerikai járványügyi központot, a CDC-t. 

Rovatok