Index Vakbarát Hírportál

Éjféltől kijárási tilalom Olaszországban

2020. december 23., szerda 21:00

Olaszországban a karácsonyi ünnepek időszakára, december 24-e nulla órától a legszigorúbb korlátozásokat vezetik be, ami egyebek mellett a tartományok közötti közlekedés leállítását, ezenkívül egész napos kijárási tilalmat jelent, valamint a kereskedelem és a vendéglátás szüneteltetését.

Utcára csak engedéllyel lehet kimenni; például munkavégzés céljából. Engedélyezett a miséken való részvétel a lakhelyhez legközelebbi templomban. Kizárólag az élelmiszerüzletek, a gyógyszertárak és más alapvető cikkeket árusító boltok és szolgáltatások működnek. A vendéglők házhoz szállításra dolgozhatnak.

A zárlat a karácsonyi időszak mellett december 31. és január 6. között is érvényben lesz. 

– jelentette az MTI római tudósítója. A rokonok vagy ismerősök közötti látogatás engedélyezett azzal a feltétellel, hogy az egy háztartásban élőkhöz legfeljebb két felnőtt csatlakozhat.

A Vatikán közölte, hogy Ferenc pápát ismételten tesztelték, miután a környezetében dolgozó két bíboros tesztje is pozitívnak bizonyult.

Az olasz egészségügyi minisztérium adatai szerint egy nap alatt 14 522 új fertőzöttet szűrtek ki az országban. Fokozatosan csökken a kórházban kezelt betegek száma, de továbbra is 25 ezer felett van. Intenzív osztályon 2624 beteget ápolnak. A járvány kezdete óta majdnem kétmillió fertőzöttet diagnosztizáltak. Egy nap alatt 553 beteg halt meg.

A halálos áldozatok száma túllépte a hetvenezret Olaszországban.

Rovatok