Index Vakbarát Hírportál

Eltemették a férfit, de karácsonyra azért hazament ünnepelni

2020. december 24., csütörtök 14:00

Bizarr történetről számol be az északkelet-romániai Ziarul de Iași, amelynek a cikke szerint egy eltűnt, majd halottnak nyilvánított férfi a múlt pénteken egyszer csak bekopogott a családi ház ajtaján.

Az 51 éves  Gabriel Lucának még októberben veszett nyoma a Prut menti zsákfaluban, Coștuleniben. Egy hónappal később a helyi rendőrség az Ukrajnában eredő, részben Romániát is átszelő folyóban talált egy holttestet, amelyet a család az övéként azonosított. A gyászoló szülők annak rendje módja szerint december 10-én el is temették az egy szem fiukat. December 18-án aztán a halottnak hitt Gabriel Luca egyszer csak betoppant a családi házba,  halálra rémisztve a gyászoló édesanyját, aki először ördög művének hitte a látomást, olyannyira, hogy nem is akarta beengedni a fiát. 

Egyelőre  talány, hogy a férfi hol járt, illetve hogy kit temettek el és gyászoltak meg a falusiak, mindenesetre ezen főjön a rendőrség feje - mondják a helybéliek. A hazajáró lélek és az idős szülők meghitt hangulatban várják a ma esti újabb eljövetelt. 

Rovatok