Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas robbanás rázta meg Nashville városát

2020. december 25., péntek 16:11

Valami felrobbant az amerikai szövetségi állam, Tennessee fővárosa, Nashville belvárosában karácsony első napján, helyi idő szerint péntek hajnali 5 óra 40 perckor – derül ki a Fox News helyi csatornájának híréből. Egyelőre három sérültről tudni, őket kórházba vitték, egyikük sincs válságos állapotban.

A helyi és a szövetségi hatóságok nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, a tűzoltók szóvivője azt nyilatkozta, hogy baleset történt. Az első jelentések szerint egy parkoló lakókocsi robbanhatott fel, Dom Aaron rendőrségi szóvivő később közlése szerint azonban „szándékos cselekedetről” van szó. 

JUST IN: An “explosion linked to a vehicle” occurred at 6:30 a.m. in Nashville on Friday morning, police say.

Police say they believe the explosion was an “intentional act.”

Latest from @WSMV: https://t.co/bJIs5SWkUl

*: Andrew Nelles / Tennessean / Reuters pic.twitter.com/ZxxkNAl1Q0

— NBC News (@NBCNews) December 25, 2020

A környékbeli épületek beleremegtek a detonáció erejébe, többtucatnyi megrongálódott és kigyulladt. Sok embert evakuálni kellett.

What the heck, 2020?! Massive explosion in downtown Nashville this morning! Shook my entire building. #Nashville pic.twitter.com/NHF5q1GfVP

— Jimmy Hall (@thejimmyhall) December 25, 2020

A helyszín felett sűrű fekete füst gomolyog. Egy szemtanú, Buck McCoy a CNN-nek úgy nyilatkozott, hogy három kocsit teljesen elborítottak a lángok, kidőlt fák és üvegszilánkok hevernek mindenütt. Sérülteket nem látott, olyan embereket viszont igen, akik mintha sokk alatt álltak volna.

Rovatok